Pinnoitus

Pinnoitukset yli 30 vuoden  kokemuksella

Öljysäiliön lasikuitupinnoitus, Turku, Helsinki, Etelä-Suomi

Vanha huonokuntoinen lämmitysöljysäiliö voidaan kunnostaa uuden veroiseksi sisäpuolisella lasikuitupinnoituksella. Menetelmän etuina ovat nopeus (työ kestää noin 3-5 tuntia), kiinteistön rakenteiden ja piha-alueen säilyminen ennallaan ja edullisuus muihin ratkaisuihin verrattuna. Kaivutöitä ei tarvita, puutarhaa eikä rakennuksia tarvitse korjata. Öljysäiliön pinnoitus onkin varsin kätevä ja kustannustehokas menetelmä. 

Pinnoitustyö kestää yleensä noin puoli päivää. Täksi ajaksi kytketään tarvittaessa väliaikainen lämmitys. Työlle ja materiaaleille annetaan 10 vuoden takuu. Pinnoitustyö tehdään TTK:n (nyk. TUKES) ohjeen 8/84/Y mukaisesti.

Öljykolmio Oy:llä on pitkä kokemus alalta. Yhtiö on perustettu 1987 ja toiminta alkoi 1988, jona aikana olemme suorittaneet yli 7 500 pinnoitustyötä. Meiltä onnistuukin käytännössä säiliön kuin säiliön pinnoitus. Toimimme Helsingissä ja Uudellamaalla, Turussa ja Varsinais-Suomessa sekä lisäksi linjassa Pori, Tampere, Lahti, Lappeenranta ja Imatra talousalueista etelään ja muutenkin koko Suomessa.

Ota yhteyttä »

Pinnoitustöiden eteneminen

Säiliön tyhjentäminen ja hiekkapuhallus

Työn suoritus aloitetaan miesluukun avaamisella ja puhtaan öljyn pumppaamisella varastosäiliöön. Säiliön pohjalta poistetaan kondenssivesi ja liete erilliseen lietesäiliöön. Säiliö puhdistetaan ja kuivataan öljystä, jonka jälkeen metallipinta suihkupuhdistetaan kvartsihiekalla puhtausasteeseen Sa2…2½ Puhdistukseen käytetty hiekka poistetaan säiliöstä ja säiliö harjataan puhtaaksi.

Lujitemuovin ruiskutus ja rullaus tiiviiksi metalliteloilla

Lasikuitupinnoite (2…4mm vahvuinen kerros) levitetään säiliön sisäpuolelle ruiskumenetelmällä. Pinnoite ruiskutetaan tasaiseksi kerrokseksi säiliön seinään, minkä jälkeen pinnoite ilmataan metallitelalla tiiviiksi kerrokseksi metallin pintaan.

Maanpäällisiin, talon sisätiloihin rakennettuihin ja betonibunkkeriin sijoitettuihin säiliöihin riittää pohjaosan pinnoitus. Tällöin pinnoitetaan laatikkomallisen säiliön pohjalevy ja n.30cm pystyseinää. Lieriösäiliöistä alempi 1/3 osa. Pintakerroksen vahvuus on n. 4mm. Maanalaiset säiliöt pinnoitetaan kokonaan, jolloin pinnoitevahvuus on alemmassa 1/3 osassa n 4 mm, ja ylemmässä 2/3 osassa n. 2 mm.

Viimeistely Topcoat-pinnoitteella

Valmiille pinnoitteelle annetaan kovettumisen kiihdyttämiseksi lämpöä (n. 50…60 C) puolen tunnin ajan. Kovettuneen pinnoitteen päälle telataan topcoat-kerros (n. 0,15…0,2 mm), joka kovetetaan myös lämmön avulla. Topcoat tukkii pienet huokoset ja jättää liukkaan pinnan, johon epäpuhtaudet eivät tartu.

Työn jäljen takastus ja 10 vuoden takuu

Lopuksi pinnoite tarkistetaan ja kansi suljetaan. Puhdas öljy palautetaan säiliöön ja lämmitys kytketään päälle. Seuraava puhdistustarkastus suositellaan tehtäväksi viimeistään kymmenen vuoden kuluttua. Öljykolmio Oy antaa kymmenen vuoden työ- ja materiaalitakuun. Uusintatarkastus antaa 10 vuoden lisätakuun.

Kotitalousvähennys

Kotona ja vapaa-ajanasunnolla teetettävät työt ovat verovähennyskelpoisia. Kun teetät työt Öljykolmiolla, voit vähentää työn osuudesta osan kotitalousvähennyksenä.

Lue lisää Verohallinnon sivuilta »