Öljykolmio suorittaa öljysäiliöiden puhdistuksia, tarkastuksia, hitsauskorjauksia ja lasikuitupinnoituksia sekä järjestää tarvittaessa väliaikaisen lämmityksen.

Ota yhteyttä

Öljysäiliön lasikuitupinnoitus

Vanha huonokuntoinen lämmitysöljysäiliö voidaan kunnostaa uuden veroiseksi sisäpuolisella lasikuitupinnoituksella. Menetelmän etuina on nopeus (Työ kestää noin 3-5 tuntia), kiinteistön rakenteiden ja piha-alueen säilyminen ennallaan ja edullisuus muihin ratkaisuihin verrattuna. Pinnoitustyö tehdään TTK:n ( nyk. TUKES ) myöntämän luvan ja ohjeen 8/84/Y mukaisesti.

Työn suoritus aloitetaan miesluukun avaamisella ja puhtaan öljyn pumppaamisella varastosäiliöön. Säiliön pohjalta poistetaan kondenssivesi ja liete erilliseeen lietesäiliöön. Säiliö puhdistetaan ja kuivataan öljystä, jonka jälkeen metallipinta suihkupuhdistetaan kvartsihiekalla puhtausasteeseen Sa2…2½ Puhdistukseen käytetty hiekka poistetaan säiliöstä ja säiliö harjataan puhtaaksi.

Lasikuitupinnoite ( 2…4mm vahvuinen kerros ) levitetään säiliön sisäpuolelle ruiskumenetelmällä. Pinnoite ruiskutetaan tasaiseksi kerrokseksi säiliön seinään, minkä jälkeen pinnoite ilmataan metallitelalla tiiviiksi kerrokseksi metallin pintaan.

Maanpäällisiin, talon sisätiloihin rakennettuihin ja betonibunkkeriin sijoitettuihin säiliöihin riittää pohjaosan pinnoitus. Tällöin pinnoitetaan laatikkomallisen säiliön pohjalevy ja n.30cm pystyseinää. Lieriösäiliöistä alemmpi 1/3 osa. Pintakerroksen vahvuus on n. 4mm. Maanalaiset säiliöt pinnoitetaan kokonaan, jolloin pinnoitevahvuus on alemmassa 1/3 osassa n 4 mm, ja ylemmässä 2/3 osassa n. 2 mm.

Valmiille pinnoitteelle annetaan kovettumisen kiihdyttämiseksi lämpöä (n. 50…60 C) puolen tunnin ajan. Kovettuneen pinnoitteen päälle telataan topcoat-kerros (n. 0,15…0,2 mm), joka kovetetaan myös lämmön avulla. Topcoat tukkii pienet huokoset ja jättää liukkaan pinnan, johon epäpuhtaudet eivät tartu.

Lopuksi pinnoite tarkistetaan ja kansi suljetaan. Puhdas öljy palautetaan säiliöön ja lämmitys kytketään päälle. Seuraava puhdistus-tarkastus suositellaan tehtäväksi viimeistään kymmenen vuoden kuluttua. Öljykolmio Oy antaa kymmenen vuoden työ- ja materiaalitakuun. Uusintatarkastus antaa 10 vuoden lisätakuun.

Öljykolmio OY:llä on pitkä kokemus alalta: Yhtiö on perustettu 1987 ja toiminta alkoi 1988. Yhtiömme on tänä aikana tarkistanut yli 30 000 säiliötä, sekä suorittanut yli 6 000 pinnoitustyötä. Meiltä onnistuukin käytännössä säiliön kuin säiliön pinnoitus. 

Öljysäiliön pinnoittaminen käytännössä

Säiliö hiekkapuhalletaan sisäpuolelta, tämän jälkeen ruiskutetaan 2 eri kerrosta lujitemuovia säiliön seinämään ja rullataan huolellisesti tiiviiksi metalliteloilla. Pinnoitustyö kestää yleensä 1 päivän, täksi ajaksi kytketään tarvittaessa väliaikainen lämmitys. Työlle ja meteriaaleille annetaan 10 vuoden takuu.

Menetelmän edut

Kaivutöitä ei tarvita, puutarhaa eikä rakennuksia tarvitse korjata. Öljysäiliön pinnoitus onkin varsin kätevä ja kustannustehokas menetelmä. 

Öljysäiliön pinnoitus

Säiliö on hiekkapuhallettu ja pinnoitustyön voi aloittaa.

Luukkumies ohjaa lasikuitulankaa ja säätelee ruiskuletkun pituutta.

Säiliön pohjaosaan ruiskutetaan lasikuitumassaa.

Valmis lasikuitupinnoite kovettumattomana ja kovettuneena.

ÖLJYKOLMIO

LIETO

Urakuja 1
21360 LIETO AS
010 28 66 080
toimisto@oljykolmio.fi
0710291-5

OTALAMPI

Vanha Porintie 1408
03300 OTALAMPI
010 28 66 080